Поредно новогодишното безумие с гърмежите: Стреляха по майка с бебе на терасата

Поредно новогодишното безумие с гърмежите: Стреляха по майка с бебе на терасата
Безумието със стрелбите на Нова година в България за малко не взе човешки жертви.

Жена бе простреляна на площада на хорото в Ловеч. Друга жена е със сачма в тила в Шумен.

Семейство с бебе е имало големи неприятности на Нова година в Бургас. Родителите решават да видят зарята от остъклената си тераса. Майката – Диана Станчева, усеща някакво вътрешно напрежение и бързо се прибират.

Шестото й чувство не я подлъгва, защото броени минути след това се чува силен тътен. Счупени са прозорците на остъклената тераса от изстрел. Семейството бързо звъни на 112 и на място идва екип на полицията.

Пристигналите на място полицейски екипи установили, че в тераса им е попаднал куршум от ловна пушка.

„Малко след 00 ч. излязохме на остъклената ни тераса. Нещо ме накара да се приберем по-бързо и явно е било за добро. Чу се силен шум, когато погледнахме установихме, че всичко е в стъкла”, разказа пред NOVA Диана Станчева.

След оглед е установено, че на терасата в единия ъгъл има куршум, 12 калибър.

Куршумът е от ловно оръжие, обясняват полицаите.

„Това е куршум, който прави 40 см дупка в тялото и го разкъсва на две“, обясни Диана пред Nova.

Работата по случая продължава. Полицията се опитва да открие притежателят на оръжието, дръзнал да стреля с него и да застраши живота на хората. Междувременно младото семейство още не може да се отърси от шока, пише Novini.bg.

„По случая е образувана преписка, като към момента е назначена експертиза. Установена е самоличността на всички ловци, които живеят в близост до мястото.

Техните оръжия ще бъдат иззети, за да се установи с кое е извършено прострелването”, коментира говорителят на ОДМВР – Бургас Цветелина Рандева.

Семейството все още е изключително притеснено от случилото се. Диана призова хората да избират други методи, с които да отбележат празника.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.