Проф. Румен Гечев, БСП: Ние нямаме никакво намерение да разиграваме цирковете нито на ИТН, нито на ГЕРБ

Проф. Румен Гечев, БСП: Ние нямаме никакво намерение да разиграваме цирковете нито на ИТН, нито на ГЕРБ
БСП е системна партия и много се гордеем с това

„Споделям мнението на повечето членове на Националния съвет, че ние нямаме шанс да реализираме този мандат поради простата причина, че новите партии, които бяха формирани в парламента, съвсем ясно изразиха своето становище, че не желаят и няма да преговарят с Българската социалистическа партия.

При това положение ние с 43 депутати няма как да прокараме правителство в парламента. Ние предлагахме вече в този парламент, внесохме пакет от предложения в това число актуализация на бюджета, социален пакет за работещи родители, за учениците от 1 до 4 клас, преразглеждане на пенсиите по европейски образец.

Но както колегите от ГЕРБ и ДПС, така и новите партии категорично отказаха да включат в дневния ред тези изключително важни за България проблеми и се нахвърлиха с “огромна ярост“ да правят нов Изборен кодекс, от който се получи един доста хаотичен законов документ.“ Това заяви депутатът от ПГ на “БСП за България“ проф. Румен Гечев в ефира на NovaNews.

„Ние сме системна партия и много се гордеем с това, тъй като държавната машина е системна и в нея има политическа система в целия свят и антисистемният подход е анархията“, категоричен бе той като допълни:

„Ние нямаме никакво намерение да разиграваме цирковете нито на „Има такава държава“, нито на ГЕРБ. Българската социалистическа партия подходи държавнически и ние предложихме решения, които не са леви или десни, а са свързани с тежкото състояние на България в момента.“

В предаването “Офанзива“ той попита защо ГЕРБ не искат да внесат актуализация на бюджета? „От това има нужда, защото тяхната политика е “след нас и потоп“. Новите партии не желаят да поемат отговорност и накрая искат от БСП да поеме някакви тежести“, обясни социалистът.

По думите на проф. Гечев БСП отдавна настоява за машинния вот. „Ние настоявахме последните избори да се гласува изцяло машинно, ГЕРБ обаче направи всичко възможно да се проведат комбинирано.“

На въпроса дали БСП има експерти, които да даде за експертно правителство на Радев, проф. Гечев отговори:

„БСП има експерти, но дали ще даде решават колективните органи. По Конституция президентът взима решение и носи отговорност за служебния си кабинет. Не сме обсъждали и нямаме намерение да предлагаме нищо. Ако бъде отправено искане към БСП за съдействие, то ще бъде обсъдено и решено от Националния съвет“, поясни проф. Гечев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.