Първи пациент с вируса е приет в болницата в Монтана

Първи пациент с вируса е приет в болницата в Монтана

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Първи пациент с коронавирус е приет за лечение в инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана, съобщи директорът на болницата д-р Тони Тодоров.

Пациентът е мъж на 64 години от Лом и засега е в добро общо здравославно сътояние, не се налага интубиране.

Първоначално е насочен в отделението по пулмология, където не е постъпвал, а само му е взета проба за коронавирус и веднага е настанен в инфекциозното отделение, предаде БТА.

Още по темата

2 апр 2020 08:11

234

Там е отделен с специално изолирана за болни от Covid-19 стая.

Той е постъпил в болницата в Монтана, след като от 10 дни насам е имал грипни симптоми.

Директорът на РЗИ в Монтана д-р Елена Борисова съобщи, че до момента са идентифицирани 20 контактни, с които пациентът е бил във връзка.

Всички те се поставят под 14-дневна карантина от днес. Никой от тях няма оплаквания и в момента са в добро здравословно състояние, но ще бъдат проследявани и ако има влошаване – ще бъдат изследвани за коронавирус.

Пациентът работи като пастор към протестантска църква в Лом, но в последния месец е провеждал службите онлайн и не се е срещал с хора, освен със семейството си, обяви Борисова.

Тя съобщи, че по време на вземането на пробата лекарят в Монтана е бил с необходимите защитни средства.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.