Радев бесен на Нидерландия: Получихме цинизъм!

Радев бесен на Нидерландия: Получихме цинизъм!
Президентът Румен Радев излезе с остър коментар по повод отказа на Нидерландия да гласува за членството ни в Шенген.

По-рано в петък премиерът Марк Рюте обяви, че е съгласен Румъния и Хърватия да бъдат приети, но не и нашата страна.

„Наскоро трима български полицаи загинаха, охранявайки външната граница на Европейския съюз. Днес премиерът на Нидерландия Марк Рюте недопустимо внуши, че тази граница би могла да се премине срещу 50€.

Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм!“, написа в петък малко преди полунощ във фейсбук българският държавен глава.

Българският президент разговаря и с австрийския канцлер за мигрантския натиск.

Българската държава е мобилизирала всички налични ресурси, за да устоява на безпрецедентния миграционен натиск по границата.

Това заяви президентът Румен Радев в телефонен разговор с канцлера на Австрия Карл Нехамер, който се състоя днес, предава Нова тв.

Държавният глава отбеляза, че напливът на мигранти към България се е увеличил многократно в сравнение с миналата година.

Независимо от натовареността и изтощението на служителите, които охраняват границата, те се справят с овладяването на непрестанния натиск.

За да се противодейства на потока, държавата е изпратила подпомагащи патрули и технически средства, командировани са допълнително служители на реда, както и български военнослужещи.

„Страната ни е признателна за подкрепата на Европейския съюз. Очакваме обаче признаване на постигнатото и солидарност от нашите европейски партньори чрез приемането на България в Шенген без допълнително забавяне“, заяви Румен Радев.

Той посочи, че блокирането на страната ни за Шенгенското пространство ще има демотивиращ ефект върху служителите на реда, които продължават професионално да изпълняват служебните си задължения.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.