Радев: Българският войник е изумявал света с героизъм и военен гений

Радев: Българският войник е изумявал света с героизъм и военен гений
Президентът каза силни думи за българските военнослужещи.

Българският войник е изумявал света с героизъм, подвизи, изобретателност и военен гений, защото е бил силен в своята кауза – националното обединение на България.

Това заяви президентът Румен Радев, който присъства на официалната премиера на документалния филм „Белите орли“, пише bgonair.bg.

Прожекцията, представена в Дома на киното от сценарист полк. проф. д.в.н. Димитър Недялков, режисьор Владимир Щерянов и продуцент Добромир Чочов, разказва историята на германския лейтенант Рудолф фон Ешвеге и българските поручици Владимир Балан и Иван Узунов, пилоти–изтребители, бранили небето на Беломорието и Източния сектор на Македонския фронт през Първата световна война.

Държавният глава посочи, че българската кинематография е в голям дълг към славната история на Българската армия в нашите войни за национално освобождение, независимост и обединение.

„Славните страници от българската история заслужават екранизация“, подчерта още президентът Румен Радев и добави, че ще продължи да подкрепя създаването на документални филми с такава тематика.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.