Радев: Най-добрата дата за изборите беше септември м.г.

Радев: Най-добрата дата за изборите беше септември м.г.
Румен Радев направи коментар за изборите в България, които ще се проведат на 4 април.

Президентът не пропусна също за пореден път да се заяде по тънък начин с управляващите.

Нека си пожелаем 4 април да бъде Великден не само за нашите събратя католици и арменци, но и велик ден за възкръсващата демократична България.

Това заяви президентът Румен Радев преди светата литургия и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев в Римокатолическата катедрала „Св. Йосиф“ в София.

Радев отбеляза, че предстоят редовни парламентарни избори и в този случай партиите нямат основания за претенции към датата.

„Ако питате мен, най-добрата дата беше септември миналата година, след като през юли властта изчерпа търпението на хората“, заяви Радев, цитиран от „Фокус“.

Според държавния глава управляващите отказват да предприемат необходимите действия за оздравяване на изборния процес. „Последните месеци отнеха живота на хиляди българи, защото правителството не подготви страната за втората вълна на пандемията. През тези месеци бяха източени милиарди от държавния бюджет. Можехме да предотвратим тези загуби, ако бяхме провели изборите навреме“, изтъкна президентът.

Румен Радев отчете, че сега въпросът е не толкова кога, а как ще се проведат тези избори.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.