Радев отговори на Борисов: Вихрещата се корупция в момента ни струва най-скъпо

Радев отговори на Борисов: Вихрещата се корупция в момента ни струва най-скъпо

Вихрещата се корупция ни струва много по-скъпо от едни нови избори. Такъв коментар направи президентът Румен Радев, в отговор на упрека на Бойко Борисов за милионите, които ще глътне новият вот.

Държавният глава е на посещение в село Петрич, община Златица.

Президентът участва в отбелязването 145-годишнината от обявяването на Априлското въстание в населеното място.

Радев увери, че следващата седмица ще издаде указ с ясен състав на новия служебен кабинет, но не издаде повече подробности и дали е разговарял с кандидатите за министри.

Държавният глава поднесе венец пред Паметника „Камбаната“, след което ще се проведе шествие до централния площад, където от 18.50 часа се състоя възстановка на посрещането през 1877 г. на лейди Емили Странгфорд в селото.

След потушаването на Априлското въстание, тя събира средства и изгражда и оборудва 6 болници на територията на България, една от които е в Петрич.

След това, президентът ще посети историческия храм „Свети Георги Победоносец“ и ще поднесе цветя пред паметника на гроба на Петър Балов – първата жертва на Априлското въстание в село Петрич.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.