Радев свиква парламента на 21 юли. ИТН отвори вратите за диалог, заяви президентът

Радев свиква парламента на 21 юли. ИТН отвори вратите за диалог, заяви президентът
Президентът ще свика Народното събрание на 21 юли, сряда, от 9 часа, обяви самият Румен Радев тази сутрин.

Депутатите ще се съберат в старата сграда, на площад „Народно събрание“, където заседаване и 45-ият парламент.

Радев поздрави „Има такъв народ“ за изборната победа и коментира, че с решението си от вчера (да преразгледа обявения първоначално състав на кабинета – б.р.) партията е предприела „отваряне на вратата към диалог, към намиране на консенсус относно проблемите на българската политическа система“.

„Партиите най-сетне трябва да намерят пътя един към друг. Няма друг начин. Тук е въпрос на диалог и на намиране на общ подход и позиции”, допълни той.

Според държавния глава „всички очакваме от тях да продължи демонтажа на порочния управленски модел, да се пресекат кражбите, да се укрепи държавността, да намерим най-сетне изход от икономическата криза, от несправедливостта и бедността“.

Сега, днес е българската политическа жътва. Очаквам българските политици да са на висотата ето на тези хора. Те са техния пример, заяви Радев, който бе сред комбайнери от село Професор Иширково.

Запитан за идеята служебното правителство да стане редовно, той отговори:

„И предложенията, и утвърждаването на едно такова решение зависят от българските народни представители, от свободната воля на самите министри и най-вече от намирането на консенсус и обединяване около ясни принципи и приоритети в името на бъдещето на България”.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.