Румен Радев: Ще се направи всичко възможно за проверка на твърденията, свързани с „Турски поток“

Румен Радев: Ще се направи всичко възможно за проверка на твърденията, свързани с "Турски поток"
Президентът Румен Радев заяви, че ще се направи всичко възможно, за да се проверят твърденията, че газопроводът е строен от беларуски компании под санкции с техника, отклонена от европроекти.

“Ще се направи всичко възможно това да се провери. Не само “Турски поток”. Виждате, че цяла магистрала се строи “на тъмно”.

Огромни ресурси се плащат, знаете 4,5 млрд. лв. с “ин хаус” процедури без обществена поръчка, с неясни критерии и когато се строи “на тъмно”, винаги се създават условия за две неща – условия за корупция, условия за ниско качество”, посочи Румен Радев.

Той добави, че тези проверки са изключително трудни, защото тепърва трябва да се разбере кои са контрагентите. Не е известно и какви пари са получавали те, срещу какви дейности, при какви гаранции и при какво качество.

“Това са сложни механизми за проверка, защото изискват големи екипи от хора, а всъщност това са същите хора, които са сключвали договори, които са раздавали пари, които са изготвяли технически спецификации, които са приемали обектите за готови.

Трябва да се мобилизират същите институции и контролни органи, които досега не са реагирали, дали са имали информация, или не”, подчерта още държавният глава, цитиран от президентския прессекретариат.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.