Русия ще отговори на всеки агресор като СССР на фашистите!

Русия е готова да отговори на всеки агресор, който се осмели да повтори нападението на хитлеристка Германия срещу Съветския съюз, заяви руският президент Владимир Путин.

Коментирайки популярния в Русия слоган „Можем да повторим“, Путин припомни и друга известна фраза: „Който с меч идва при нас, от меч и ще загине“ /“Който нож вади, от нож умира“/.

„Съветският съюз беше подложен на много страшно, ужасно, непростително нападение от страна на нацистка Германия, ние изгубихме 27 милиона души – каза Путин. – Няма нито една страна в света, която да понесе такава загуба“.

„И ако някой посмее да направи нещо подобно, ние ще повторим“, увери Путин в интервю за ТАСС.

Той подчерта, че Русия никога не се е стремила и сега не се стреми към такова развитие на събитията. „Пред руското ръководство въпросът никога не стои по такъв начин“, добави руският президент.

Продължавайки дискусията за надписите по автомобилите, свързани с Деня на победата – 9 май, Путин похвали още един популярен вариант – „Благодаря на дядо за Победата“.

Изразът „Можем да повторим“ става известен, след като съветски войник оставя такъв надпис в основата на колона от фасадата на Райхстага през май 1945 г. Надписът е заснет на фотографии и от кинохрониката. Предполага се, че е бил написан с тебешир, не се е запазил. Авторът е неизвестен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.