Сектор туризъм в тежко състояние, отменят се резервации

Сектор туризъм в тежко състояние, отменят се резервации

Снимка: БГНЕС

Сектор туризъм е в изключително тежко състояние, тъй като започна много активна отмяна на резервации. Правителството прави всичко възможно, така че да се пребори с разпространението на вируса, обяви туристическият министър Николина Ангелкова на брифинг.

По-рано днес туристическия бранш изрази своите притеснения за сътресенията в сектора. От 10 дни се наблюдава сериозна отмяна на резервации.

Още по темата

13 мар 2020 08:00

47

13 мар 2020 00:12

593

12 мар 2020 10:20

72

„Разбирам сектора, но от друга страна виждате какво е положението в страната. Виждате, че правителството, парламента, правим всичко възможно така че максимално да се борим с разпространението на вируса. Мога да ви уверя, че всичко, което Националният щаб препоръчва ние изпълняваме, защото здравето на хората е на първо място“, допълни Ангелкова.

Заедно с представители търсим общи и работещи решения, каза още тя

„Държавата взема всички мерки, така че да се ограничат последствията от разпространението на коронавируса”, категорична бе тя.

„Всички сме заедно максимално да се преборим с това, което ни се случва в момента. Разбираме притесненията на сектора. Говорихме и вчера и днес ни предстоят още срещи с представителите на сектора да обединим усилия, така че да бъдем готови да реагираме в момента, в който дай Боже максимално скоро се справим с този вирус. Никой не може в момента да каже колко дълго ще продължи тази ситуация“, каза още Ангелкова.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.