Скъсаха се да редактират Кирил Петков в Уикипедия: „Канадски политик“ с „трайни мозъчни увреждания“

Скъсаха се да редактират Кирил Петков в Уикипедия: „Канадски политик“ с „трайни мозъчни увреждания“

Кирил Петков изглежда е една от най-горещите теми в Уикипедия в момента, като от вчера страницата му е обект на множество редакции и премахването им.

Повод за това е признанието на лидера на ПП, че е летял на 8000 метра височина без кислород.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов показа една от редакциите, която гласи: „Кирил Петков е български политик, икономист, предприемач и планински спасител, летял на 8000 м надморска височина без кислород, за да спасява хора. В следствие на кислородна недостатъчност получава трайни мозъчни увреждания“.

„п.п. според Петков полетът е извършен с хеликоптер. Малката подробност, че максималната височина за летене на вертолет е 6500 м, е без значение. Киро отдавна е доказал, че за него законите не важат, вкл. и законите на физиката“, допълва Костадинов.

Под публикацията му и други се хвалят, че са участвали в обогатяването на биографията на бившия премиер.

„И аз добавих… Канадски политик, първият човек летял на 8000 метра без кислород…“

„Първият човек летял на 8000 м с хеликоптер!!!“

„Увреден канадски гражданин, назначен като „политик“ в България…“

epicenter.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.