Убиецът от Ханау с “лично послание до всички американци”

Стрелецът от германския град Ханау, застрелял 9 души снощи, вероятно е бил ръководен от дяснорадикални мотиви, възможно е обаче и да става дума за човек с психически отклонения. В намереното в дома му писмо според “Билдцайтунг” били изразени някои твърде объркани мисли, предаде Дойче веле.

Според информации от средите за сигурност само няколко дни преди кървавото деяние предполагаемият извършител е публикувал и видео в YouTube. На  перфектен английски в него той отправял “лично послание до всички американци”. Клипът явно е бил заснет в частно жилище.

Още по темата

20 фев 2020 10:18

55

20 фев 2020 08:20

64

20 фев 2020 07:00

75

В него мъжът заявява, че в САЩ има подземни военни бази, които служели на дявола. Там се изтезавали и убивали деца. Американските граждани трябвало да се “пробудят” и  да излязат “на борба” срещу тези явления. Във видеото обаче няма никакво указание, че въпросният мъж смята да извърши кърваво престъпление.

Брутално престъпление разтърси град Ханау. При нападения срещу два наргиле бара през изминалата нощ там бяха убити девет души. Има и ранени.

Предполагаемият извършител е намерен мъртъв. Полицията е открила тялото му в дома му, където е имало и още един труп – с това броят на умрелите става общо 11.

Медии съобщават, че става дума за германец /Тобиас Р./, който е имал легално притежаван ловен билет. В колата му били намерени муниция и пълнители, съобщава “Билдцайтунг”, позовавайки се на източници от полицията.

Междувременно Петер Бойт, вътрешен министър на провинция Хесен, съобщи официално, че собственикът на колата, с която е било извършено бягството от местопрестъплението в Ханау, е 43-годишен германец, родом от там, предаде Ройтерс.

Колата е намерена на адреса на собственика. Когато специалните части влезли вътре, открили две тела – на заподозрения и на 72-годишната му майка.

Според полицията стрелецът е избягал от местопрестъплението и е извършил самоубийство в дома си.

Бойт заяви на пресконференция, че се разследва терористично нападение, при което са убити 9 души в две заведения за наргилета в града, намиращ се източно от Франкфурт, предаде ДПА.

Един човек е бил сериозно ранен при атаката. Съобщава се за още много пострадали.

“Изхождайки от наличната информация до момента, категорично е имало ксенофобски мотив”, каза Бойт.

Мъжът е бил ловец и е притежавал законно оръжията си, но никога не е влизал в полезрението на властите преди атаката, добави Бойт.

Говорителят на германското правителство Щефен Зайберт изрази съболезнование на близките на загиналите. “Нашите мисли днес са насочени към хората в Ханау, където бе извършено ужасяващото престъпление”, написа той в Тwitter. Председателстващият Съвета на министрите от ЕС Шарл Мишел също поднесе съболезнования на близките на загиналите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.