Хърватският президент: И Румен Радев казва истината за Украйна, другите в Европа смъртно ги е страх

Хърватският президент: И Румен Радев казва истината за Украйна, другите в Европа смъртно ги е страх
Президентът на Хърватия Зоран Миланович заяви в интервю пред PIXSELL,

че сред европейските лидери цари „смъртен страх“ да говорят „истината“ за Украйна освен българския държавен глава Румен Радев, който по думите му е заявил, че доставката на оръжие за Украйна води до повече смърт и че е против това.

На въпрос на журналиста: „Защо от всички лидери на европейски държави само вие казвате това, което казвате“, хърватският президент отговори:

„Защото другите смъртно ги е страх. А и не само аз го казвам. Същото каза и президентът на България Румен Радев. Той каза, че това въоръжаване води само до смърт и че е против това. Но сте го проспали…“, заяви той.

Хърватският президент Зоран Миланович: Докато морализаторстваме, навлизаме все по-дълбоко в конфликт с ядрена суперсила.

Никоя друга държава не е като САЩ и Русия! И това, за жалост, е факт и е опасно! Ето, вие ми държите морал – какво би било добре, какво би било хубаво,…Руснаците, понеже са циници, ще се позоват на анексията на Косово, която аз иначе поддържам.

Въпрос: Кой е анексирал Косово?

Милованович: Международната общественост! Косово беше отнето от Сърбия. Косово беше част от Сърбия, ние обаче признахме Косово като независима държава и аз стоя зад Косово. Но, когато веднъж се случи това, да се отнеме територия от една държава против нейната воля, в случая Сърбия, която на нас ( хърватите) не ни е приятелска и честно казано не ни пукаше много за нея, беше въпрос на време и друг да го направи – Русия или друга държава.

– Кога международната общност е признала анексия?

– Признахме Косово! Не е анексия, а отнемаме на територия от една държава. Как се нарича това? Екстракция? Не е шия, а врат!

И не е въпросът за Косово, а за цялата концепция – държава мисли, че всичко й е позволено, но когато друга върши същото, тогава е престъпление!

Ясно е, че Крим никога повече няма да е част от Украйна! Немски генерали го казват!

– А Донбас?

– Проблемът е в това, че вие (журналистите) приемате това като като някаква семинарна работа, а там умират хиляди хора, стотици само докато говорим…

Другите лидери на държавите в ЕС ги е страх да го кажат. Но това не го говоря само аз. Същото го каза и президентът на България Румен Радев, че продължаващо доставяне на оръжие само задълбочава конфликта. Но това сигурно сте го проспали… Видели сте го, но не отговаря на наратива. Така са всички медии в Европа- никоя не казва истината.

Като случая с външния министър на Германия. Тя казва в прав текст на среща на ПАСЕ: “Във война сме с Русия, трябва да сме единни”, а после” Не, грешно сте ме цитирали”. Не сме, точно това каза. Това са фактите. Ние тук морализаторстваме докато навлизаме все по-дълбоко в конфликт с ядрена суперсила. Знаете ли как такива държави губят войни, особено такива, които са им екзистенциални – използват ядрено оръжие!

Превод: Владислав Наков

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.