Адвокат се закани на екоминистъра: Аз съм сбъднатият ви кошмар, ще ви съдя до дупка

Това, което държавата прави с хората, е геноцид и повод за разследване.

Основание да използвам такива квалификации ми даде мое разследване.

Упорито представители на агенцията и на министерството по околна среда отказват срещи с мен, което е разбираемо, защото разговорът с адвокат не е никак лесен, а какво остава, ако е разговор с юрист, който има личен мотив – това е нещо страшно.

Това коментира пред Нова тв адвокат Димитър Площаков

Личният ми мотив е свързан с децата ми. Дъщеря ми щеше да умре в ръцете ми от астматичен спазъм, а на другото ми дете се наложи да ползва инхалатор тази година за първи път. Това е моят личен мотив.

Адвокатите сме дребнави хора, склонни да анализираме и като добавим към това и личен мотив, се получава страхотна комбинация. Искам да кажа на екоминистъра, че е срещнал в мое лице своя сбъднат кошмар.

Аз ги сварих тези хора по бели гащи и ще доведа нещата докрай. Ще убедя хората от София и Пловдив да заведат искове, каквито аз съм завел за обезщетение, а и ще уведомя и последния брюкселски чиновник с какви ганьовци си имат работа, закани се той.

Геноцидът се изразява в умишленото и целенасочено компрометиране на националната ни система за контрол на качеството на атмосферния въздух, което се извършва от органи на екоминистерството и на пряко ангажираните Изпълнителна агенция „Околна среда“.

В резултат от тези действия, която трябва да опазва околната среда и да ни информира, загиват преждевременно 11 000 български граждани всяка година. Това са официални данни на СЗО и на европейската агенция по околна среда, обясни той.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук