Без летовници започна туристическият сезон в Слънчев бряг

Без летовници започна туристическият сезон в Слънчев бряг

Снимка: БГНЕС

Плажовете по българското Черноморие са отворени за туристи от 1 юни. Сезонът беше открит и в един от най-предпочитаните курорти у нас – “Слънчев бряг”. Курортът е абсолютно празен. 

Само четири хотела обявиха, че отварят и започват работа. Този уикенд те бяха посетени от българи, но не и от чужденци. Хотелиерът Христо Чапкънов сподели в ефира на bTV, че са позитивно настроени, защото границите вече са отворени. 

“Трябва да създадем максимално добри условия, така че повече хотели да отворят. Целта е да не загубим България като дестинация за туризъм”, допълни Чапкънов. 

Всяка сутрин и вечер ще се дезинфекцират шезлонгите и чадърите. В момента цената на плажните принадлежности е намалена до 4 лв. 

“На всички ще ни е доста трудно, ако тази година не дойдат чуждестранни туристи. До последно правихме калкулации на какви условия да работим. Надявам се след отварянето на границите да започнат да пристигат и чуждестранни туристи”, обясни концесионерът на плажа Кирил Спасов. 

Медицинските екипи на плажа също са добре подготвени. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.