Бой между депутати избухна в тайванския парламент

Снимка: БГНЕС

Сбиване стана днес в тайванския парламент, след като депутати от управляващата Демократическа прогресивна партия (ДПП) преминаха през преградите, издигнати от основната опозиционна Националистическа партия (Гоминдан), предаде Ройтерс.

Опозицията бе окупирала сградата в знак на протест срещу „тиранията“ на правителството.

В Тайван сбиванията и протестите в сградата на парламента не са рядкост.

Повече от 20 депутати на Гоминдан окупираха снощи сградата на законодателния орган и блокираха входа в главната зала с вериги и столове.

Опозицията твърди, че правителството се опитва да прокара законодателство в своя изгода, а освен това настоява президентът да оттегли номинацията на свой близък сътрудник за пост във висш контролен орган.

Днес депутатите от ДПП събориха своеобразните барикади, пробиха си път до залата и заобиколиха трибуната, където се бяха струпали депутатите от Гоминдан.

Последваха сбивания и викове, тъй като депутатите от Гоминдан заедно с новия млад председател на парламента Джони Чиан се опитаха да запазят контрола си над трибуната. Накрая Чиан я напусна и бе изблъскан през една от страничните врати.

След тежкото си изборно поражение на парламентарните и президентски избори през януари Гоминдан започна снощи протести в парламента. Партията традиционно подкрепя близките отношения с континентален Китай, който смята Тайван за част от територията си, припомня БТА.

 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.