Борисов инспектира новия участък на АМ “Хемус”

Премиерът Бойко Борисов пътува към строежа на новия участък от АМ “Хемус” в отсечката край Ловеч. Заедно с него са финансовият министър Владислав Горанов и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Премиерът разгледа и намерените в района разкопки по време на строителството на магистралата, а Нанков обясни, че се обсъжда в кои музеи да бъдат поставени артефактите.

“Всичко, открито тук, трябва да се заснеме и съхрани. После като мине магистралата, може да се направи музей”, обясни премиерът и допълни, че 120 души работят в съботния ден по АМ “Хемус”.

Той ги похвали с думите:”Те имат майки, деца, семейства и работят сред тези опасни скали”, и заключи, че сега българите ще могат да видят как се прави път в скалата.”Като пчелички работят хората”, продължи Борисов.

Министър-председателят преброи два моста, единият на река Вит и другият – над река Янтра. Нанков обясни, че първият участък от магистралата е близо 16 км и в рамките му ще има общо четири моста и няколко пътни възела.

Премиерът обясни, че се работи по това, което е поел като ангажимент да е готово до 2021 г. и допълни, че това е най-хубавият подарък за рождения му ден. “Това може да ме радва или натъжи ако спре. Портмонето отзад казва, че имаме пари за строителство.”, заключи Борисов, визирайки стоящия зад него Горанов.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.