България с 3 пъти повече средства от ЕС от вноската й

България с 3 пъти повече средства от ЕС от вноската й

Снимка: БГНЕС

България ще получава от еврофондовете над 3 пъти повече средства, отколкото ще бъде вноската ни за следващия програмен период на ЕС 2021-2027 г., става ясно от информация на кабинета.

Вноската ни в бюджета на Общността за целия период е 3,3 млрд. евро. а по инициативата „ЕС от ново поколение“ за нас са заделени почти 9,2 млрд. евро за безвъзмездна помощ. Освен това ще можем да ползваме с 3,1 млрд. евро евтини инвестиционни кредити.

В рамките на Кохезионната политика за следващия програмен период за България се предвиждат 8,78 млрд. евро, за преки плащания по Общата селскостопанска политика – 4,98 милиарда.

От трите фонда за миграция ще получим 239 млн. евро, от Фонда за справедлив преход – 668 млн. евро., сочи още справката публикувана на сайта на кабинета. За проекти по модернизация на АЕЦ “Козлодуй” от ЕС ще получим 56 млн. евро.

Тепърва престоят обсъжданията на техническо ниво, в Съвета и Европейския съвет на заседанието на 18-19 юни.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.