Василев: Борисов раздава пари като за последно. Така правят хора, които нямат намерение повече да управляват

Василев: Борисов раздава пари като за последно. Така правят хора, които нямат намерение повече да управляват

Бивш икономически министър хвърли бомбата в сутрешния блок на БТВ.

Според Николай Василев с действията си Бойко Борисов показва, че няма да управлява от следващата година.

Предвижданият бюджет е разочароващ за мен като икономист, това е предизборен бюджет и бюджет на хаотичното разхищение. В него ще се раздават много милиарди, които обаче няма да са покрити с приходи от бюджета и така правят хора, които нямат намерението повече да управляват, т.е. Борисов раздава като за последно, каза Николай Василев във връзка с проектобюджета за 2021 година.

Според него в бюджета за догодина акцент трябваше да бъдат медицински разходи, свързани с коронакризата, и подкрепа за онази част от бизнеса, пострадала най-много в резултат от пандемията, пише Novini.bg.

Бившият министър допълни още, че вдигането на външния дълг с още 10 млрд. лева в години на рецесия не е най-доброто решение и това ще остави следващия кабинет с дългове и дефицити.

Ако Владислав Горанов още беше финансов министър, това със сигурност нямаше да бъде неговият бюджет, категоричен бе Николай Василев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.