Вижте кой е новият Супермен в държавата, който ще разпределя стотици милиони!

Вижте кой е новият Супермен в държавата, който ще разпределя стотици милиони!
Новият служебен вицепремиер по еврофондовете се казва Атанас Пеканов.

Младият експерт, който съвсем наскоро навърши 30 години, е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена, Австрия, и лектор във Виенския университет по икономика и бизнес (WU Wien).

От снимка в профила му в социалните мрежи става ясно, че той е запален почитател на „Супермен“, тъй като на един от фотосите е именно с тениска на супергероя.

На 1 май пък е отпразнувал 30-тата си годишнина на изискано празненство. Пеканов ще има нелеката задача да разпределя стотици милиони в държавата, докато се създаде редовно правителство.

Пеканов вече реагира на предстоящото си участие в правителството във фейсбук.

„Радвам се да споделя, че бях поканен от президента Румен Радев да участвам в служебното правителство като вицепремиер по Управление на европейските средства. Няма по-голяма чест и отговорност от това да служиш на родината си, особено във времена на нестабилност“, гласи първата му реакция.

„Темата за Европа винаги е била ключова в моя професионален път. Благодаря на президента за тази възможност. Ние, младите хора, които искаме по-добра и просперираща държава, можем да допринесем за развитието й. Вярвам, че в следващите месеци ще оправдая доверието и ще отговоря на високите очаквания.“

Атанас Пеканов е работил в Европейската Централна Банка във Франкфурт, Германия. Завършил е бакалавърска степен по икономика във Виенския университет по икономика и бизнес и магистратура по икономическа политика в University College London.

В момента е докторант по икономика във Виенския университет по икономика и бизнес (WU Wien) с фокус върху темите парична и фискална политика. Член е на Съвета за икономическо и социално развитие към Президента на Република България.

Два пъти е избран за стипендиант на Българската Народна Банка (2015, 2019). През 2018 също е избран за стипендиант на Австрийската икономическа асоциация. Член на Инициативата за млади изследователи на Института за Ново икономическо мислене (Institute for New Economic Thinking).

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.