Влияе ли коронавируса на хората с диабет?

Влияе ли коронавируса на хората с диабет?

Снимка: Pixabay

Диабетиците в България не се явяват нито в кабинетите на ендокринолозите, нито в болниците. В момента ситуацията е лоша за всички нас, но за тях още повече”, каза д-р Анна-Мария Борисова, председател на Българското дружество по ендокринология, в ефира на Нова ТВ. 

“Диабетиците са склонни към инфекции. Тези хора, поради високата кръвна захар, са склонни да развиват инфекции, в частния случай сега – COVID-19“, изтъкна тя.

Д-р Борисова твърди, че стресът, изолацията и намаляването на двигателната активност са сред факторите, които имат негативно влияние върху диабетиците.

Тя призовава хората с диабет да посещават болничните заведения, тъй като нейни колеги съобщават за много случаи на усложнения на диабета. 

Д-р Борисова препоръчва болните да посещават ендокринолозите си и да се правят изследвания. “В момента диабетиците трябва да имат специална диета, за да изработват антитела”, допълни председателят на Българското дружество по ендокринология.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.