Водата от яз. “Белмекен” пълни резервоара за центъра на Перник

Водата от яз. "Белмекен" пълни резервоара за центъра на Перник

Снимка: БГНЕС, архив

Водата от яз. “Белмекен” пълни резервоара за центъра на Перник. Деветдесет и пет процента от тази, която се подава за Перник, достига до жителите на града, каза изпълнителният директор на “ВиК” Борислав Иванов.

По думите му това са около 295 л/сек. С тях през деня се захранват най-големите пернишки квартали – “Изток”, “Мошино” и “Тева”, както и селата Големо Бучино и Люлин.

Нощем със софийска вода се пълни резервоарът за централната градска част и останалите населени места, които се водоснабдяват от язовир “Студена”.

Към днешна дата водният обем на язовир “Студена” е 10 705 000 куб. м при капацитет 25 519 100 куб.м. Притокът е 2380 л/сек, разходът – 298 л/сек., съобщи БТА.

От “ВиК” съобщават също, че поради установени лоши качества на питейната вода за бл.1, бл.3 и бл.5 на Бучински път, водата може да се ползва само за битови нужди. Дружеството е осигурило водоноски с питейна вода пред засегнатите жилищни блокове.

Екипи на “ВиК” работят по отстраняването на проблема.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.