Георги Рачев: Смутно време и в началото на юни, чака ни хубаво лято

Ако нещата продължават така с коронавириса, до месец ще имаме свободата, която имахме отпреди пандемията, смята климатологът проф. Георги Рачев.

Според него обаче едва ли ще има силен сезон, защото хората са силно наплашени. Началото на туризма по морето ще се забави и ще започне от 1 юли, а предпочитаният транспорт ще е автомобилът, заяви той пред bTV.

Май и юни е времето на градушките. Но сега те са много дребни в този момент и са ограничени, щетите са сравнително малки, разкри той по повод на метеорологичната обстановка.

Смутно, динамично време ни чака не само до края на месеца, но и в началото на юни. Ще има интензивни валежи, градушки, гръмотевична дейност, особено в следобедните часове. Доста е хладно, което се дължи на обстоятелството, че градушките са слаби.

Но лятото ще бъде хубаво, гарантирам, каза още Рачев. За юли американските метеоролози твърдят, че ще е по-влажен, а европейските обратно – че валежите ще са 80% от нормата,

За култовия месец август прогнозите са за нормални температури според американците, а според европейците ще е дори 1-2 градуса над нормата. До края на седмицата ще има повече слънце сутрин, а следобед повече гръмотевици.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.