Григор Здравков: Поздравявам Радев и Копринков, че овладяха “Митниците”

Григор Здравков: Поздравявам Радев и Копринков, че овладяха "Митниците"
Финансирането за ПП ще бъде пренасочено към нов проект

Много държа да изкажа моите поздравления към г-н Радев и г-н Копринков, че овладяха митниците. Мога да спомена и други, които ги очаква бляскаво бъдеще.

Може би до часове г-жа Росица Велкова ще бъде издигната до зам.-министър. Г-жа Филипина Тодорова я чака също бляскава кариера. Павел Геренски ще бъде или консултант, или заместник- шеф в митниците.

Това разкри пред БНР Григор Здравков от Легия “Антимафия” по повод назначението на Георги Димов за директор на Агенция “Митници”.

“Това са хора на президента и след договорка с ГЕРБ и ДПС митниците попадат под прякото влияние на президента. Като там е и вездесъщият г-н Копринков”, уточни Здравков и попита риторично:

“Не забелязвате ли, че г-н Пеевски в един момент забрави за „Пътят на Копринката”?

Той зададе още един въпрос – как може лица, които фигурират в досъдебно производство, което се води от Софийската градска прокуратура, да бъдат издигани в момента на ръководни постове в митниците.

Григор Здравков разказа за “контрабандния канал, който беше бляскаво разбит и за който бяха уличени сегашните ръководители на митниците”:

“Сигналът за разработката тръгва от хасковския ДАНС. Пускат се две писма до различни медии и хора, подписани са от група хасковски полицаи. Същите писма излизат в подходящия сайт.

След това ДАНС – Хасково се самосезира. Споменато е част от ръководството на ПП, споменати са цифри, както и един спорен полицай, чието име изплува заради евентуален натиск от Асен Василев към министъра на вътрешните работи.

След това софийският ДАНС започва да работи през 08.2023 г. Банкова вече е зам.-шеф на митниците с ресор “Контрабанда”. В един момент разработката се спира, защото възниква скандал с Делян Пеевски. След това обаче се постига договорка, че “Промяната” гори и софийският ДАНС реализира”.

Според Здравков каналът в Хасково е един, но попечителите са различни. “За всяко мое изречение разполагам и с докумнт”, уточни той. Григор Здравков разказа, че през въпросния канал

минават фалшиви маркови стоки, наркотични вещества, фалшиви парфюми, както и контрабанден износ на електронни цигари към Турция. “Финансирането от ПП вече минава към други партии.

Така ще бъде до изборите. Ако има нови избори до края на годината, наред е една опозиционна партия. Защото хората около президента няма как да се хранят, затова им е необходим проект, независим от БСП. А БСП да бъде смачкана”, коментира още той.

Здравков призова във Временната парламентарна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция “Митници” да бъдат призовани Пламен Узунов и Димитър Стоянов.

Григор Здравков, Легия “Антимафия”

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.