Гръцки предприемач: 70% от хотелите ни работят

Ще затрудни ли отношенията между Бългапия и Гърция задължителното попълване на декларация и влизането в Гърция само през ГКПП “Кулата”? Жителите на областта Еврос протестираха срещу решението на властите през ГКПП “Маказа” да минaват коли само по спешност.

“В последния уикенд са минали около 150 туристи от България към Гърция. Минават без формуляр и QR код, които се изискват. Не мисля, че само “Кулата” ще бъде пунктът, през който ще минават не само български туристи, но и от Сърбия и Румъния. В момента не е забранено да се преминава от останалите пунктове и то се осъществява. Тези пунктове са свободни”, съобщи университетският преподавател проф. Йоаким Каламарис за Bulgaria ON AIR.

Той е съгласен, че процесът по границите е тромав, но по думите му е необходим.

Бизнес анализаторът и предприемач обясни още, че вече над 70% от гръцките хотели работят. А над 25% са закрити за сезона или са фалирали.

Още по темата

2 юли 2020 09:05

96

2 юли 2020 07:20

4

“Имаме и доста закрити ресторанти. Ако скоро има втора вълна на коронавируса, ще бъде пагубно за туризма”, подчерта проф. Каламарис, който е на мнение, че вирусът е разработен в лаборатория.

По думите му България и Гърция са финансово и социално неразделни. Имаме микро- и макроикономически зависимости. В Гърция има хиляди работещи българи, изтъкна той. 

“Обмяна на туристи, доста студенти, които Гърция изпраща в България и компаниите, които се намират там”, отбеляза проф. Йоаким Каламарис. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.