Две жени една срещу друга: “Акушерката”

Две жени една срещу друга: "Акушерката"

Снимка: Bulgaria ON AIR

Към многообразните лица на жената поглежда Мартен Прово във филма “Акушерката”. В него режисьорът изправя две силни жени една срещу друга, като поверява ролите на Катрин Деньов и Катрин Фро.

Двете героини са коренно различни – едната е свикнала с удоволствията на живота, другата – никога няма да може да им се наслади.  Постепенно героините успяват да намерат път една към друга.

Грешки от миналото водят сюжета, стартиращ мрачно и минорно. Беатрис (Деньов) се среща с акушерката Клеър (Фро). – дъщеря на нейн бивш любовник.

Клеър е способна акушерка, която умее да изражда бебета с внимание и добро отношение. Това нейно качество се противопоставя на съвременните методи на модерните болници. Към края на кариерата си у нея се пораждат съмнения за мястото й в обществото и професионалните й качества.

Именно в такъв несигурен за нея момент я намира Беатрис – екстравагантна и наперена бивша любовница на баща й. Режисьорът Провост деликатно проследява отношенията между двете героини.

Чувствителен към драматичните им истории, режисьорът внимателно поглежда различните гледни точки, за да съчетае сложността им в общо цяло, а изпълнението на актрисите поддържа напрежение до самия край.

Макар и толкова различни, двете жени имат какво да дадат една на друга. Останалите роли са поверени на Полин Етиен, Куентин Долмер, Оливие Гурме, Милен Демонжо, Мари Пакуим, Одре Дана.

Гледайте “Акушерката” на 11 април от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.