Държавата на крак след бомбата! Спешна среща в Съдебната палата на спецслужби и прокуратура

Държавата на крак след бомбата! Спешна среща в Съдебната палата на спецслужби и прокуратура
Представители на спецслужбите и прокуратурата са се събрали на спешна среща в Съдебната палата.

Това е станало преди 14 часа.

Това съобщи Булпресс.

На срещата се обсъжда бомбата в кортежа на главния прокурор.

Припомняме, че инцидент е станал с кортежа на главния прокурор Иван Гешев на пътя София – Самоков, информира МВР.

По първоначални данни пред една от колите, с която се придвижва Гешев, е избухнало взривно устройство, има един пострадал, предполага се, че е служител на НСО. съобщава bTV. Пътят е затворен, извършват се огледи.

Все още няма информация дали главният прокурор е бил в някоя от колите. Никой не казва какво е състоянието на Иван Гешев.

Пътят, на който се е случила катастрофата, е планински. Има засилено полицейско присъствие в района.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров даде извънреден брифинг от Бургас. Той призна, че е прекъснал отпуската си заради инцидента с кортежа на главния прокурор Иван Гешев.

“Ще дам кратко изявление като няма да отговарям на допълнителни въпроси. Подробности по случая ще бъдат дадени от прокуратурата.

Днес около 11,45 ч. има инцидент с главния прокурор на пътя между град Самоков и село Ковачевци, като при инцидента няма пострадали – нито главния прокурор, нито съпровождащия го екип, както и други граждани, участници в движението.

Към момента по случая са вдигнати всички сили, които са необходими за провеждане на мероприятията по изясняване на случая. Има представител на място както на главна дирекция на полицията, жандармерия, ГДБОП. Формиран е щаб, министър Демерджиев е в постоянен контакт с всички служби.

В утрешния ден Гълъб Донев провежда едно съвещание в Министерския съвет, с участието на Демерджиев и службите.

Там информацията ще бъде обобщена, съответно ще се предприемат действия. Оттук нататък ще изпълняваме всички разпореждания, които прокуратурата ще дава.

Недопустимо е заплаха за живота и здравето на всеки един български гражданин. Нашите действия ще бъдат в защита на всеки гражданин”, каза Тодоров.

Очаквайте подробности.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.