Д-р Мими Виткова: Болните хора у нас биват изнудвани, а политиците се правят на слепи

Д-р Мими Виткова: Болните хора у нас биват изнудвани, а политиците се правят на слепи
Бивш здравен министър обяви на какво унижение са подлагани болните хора в България.

Болните хора у нас биват изнудвани, а политиците се правят на слепи.

Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ председателят на Асоциацията на лицензираните дружества за доброволно здравно осигуряване и бивш министър на здравеопазването д-р Мими Виткова.

„Болните хора биват изнудвани. Това, ако не се вижда от всички политически партии, нищо няма да се случи в здравеопазването. Аз не вярвам, че тези неща, написани от БСП, ще се случат.

Тази тема трябва да бъде дискутирана дълбоко. Радвам се, че тя е непрекъснато в медиите, но от там насетне нито една политическа партия не излиза със сериозна програма. Как ще се премахне търговския статут и защо само на болниците?

Какво правим с извънболничната помощ и какви са тези регионални конгломерати между бърза помощ и частни медицински центрове и ДКЦ-та. Какво искат да направят“, попита тя.

Д-р Мими Виткова каза още, че държавата е абдикирала от проблемите в здравеопазването.

Необходима е промяна в манталитета на държавниците ни и на тези, които работят в сектора, а манталитета на пациента може да бъде променен много по-лесно, защото той е уязвим и зависим от лекаря си.

Престъпление е да се експлоатира тази зависимост, категорична бе Виткова.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.