Ексклузивно: Стана ясно кои са убийците на сержант Петър Бъчваров!

Ексклузивно: Стана ясно кои са убийците на сержант Петър Бъчваров!

Задържаните за стрелбата срещу и убийството на българския граничен полицай Петър Бъчваров са турски граждани. Това заяви за bTV посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок.

В интервю за държавната телевизия посланик Секизкьок заяви, че разследването от страна на турската прокуратура вече е започнало и на границата се намира голям екип, който работи по всички възможни версии. Според нея обаче трябва да бъде изяснено дали наистина става дума за стрелба при трафик на бежанци.

От 5 сутринта съм на крак, защото лично турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу ми се обади, за да ми съобщи за случилото се. През деня продължиха срещите с българските власти, на които обсъдихме какво можем да направим. Веднага щом разбрахме за случилото се, на място бяха изпратени екипи на жандармерията, командоси и специално обучени полицейски кучета“, сподели в интервю Секизкьок.

„Разследването от страна на прокуратурата вече започна. Надявам се, че в най-скоро време ще разберем каква е тя – има ли организирана престъпна група, която стои зад стрелбата, има ли и други причини за тази стрелба, защото до този момент не е имало подобни случаи“, каза още турският посланик.

Турският вестник „Хюриет” цитира изявление на валията на Одрин, в което той обяви, че инициалите на задържаните са М. Е. и Е. Е. Според изданието са иззети пушка и 23 патрона.

По-рано днес заместник-главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че турските власти са задържали двама души – един извършител и един помагач.

Престрелката е станала снощи в района на село Голям Дервент около 20:35 ч., докато загиналият граничен полицай и негов военен колега патрулирали.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.