Жени Живкова: Знам истината за Борисов, не му се връзвайте

Жени Живкова: Знам истината за Борисов, не му се връзвайте
Внучката на Тодор Живков даде обширно интервю.

В него тя говори за миналото на България, а именно бившия социалистически блок, както и за настоящето в лицето на Бойко Борисов.

Жени Живкова осъжда антикомунистическите приказки на премиера и не им вярва. Тя знае истината за него, тъй като той е бил охранител на дядо й.

Жени Живкова
„Не ми е приятно да слушам какви ги говори против комунизма, тъй като знам, че в присъствието на дядо ми не си позволяваше да обели и дума. Не му прави чест на Бойко Борисов да се изказва така, но аз не му вярвам.“ – заявява Живкова.

В интервюто тя разкрива още, че Тодор Живков е бил много по-широко скроен човек, отколкото са считали хората. През 80-те години Тато е правил планове да се сближим със Запада.

„Дядо ми искаше да преминем плавно към пазарна икономика. Когато Горбачов дойде на власт, дядо ми се срешна с него и му разказа за идеите си. После СССР ги открадна и ги нарече „Перестройка“.“, спомня си Жени.

Тя продължава да бъде ляво ориентирана в политиката. Била е кандидат за вицепрецидент цели три пъти. Първо на Георги Първанов през 2006 г., после на Ивайло Калфин през 2011 г., а през 2016 г. и на Румен Радев. Нито веднъж обаче не стига до този пост, като в два от случаите БСП печели президентските избори.

Евгения Живкова, която е една от наследниците на именития Тодор Живков, в момента не живее особено добре, както говорят легендите!

Хората от рода на Тодор Живков не са милионери, за разлика от днешните управляващи. Истината е, че повечето от тях живеят съвсем обикновено и скромно.

Това се отнася и за внучката на Тато – Евгения. Тя е моден дизайнер, но от години няма възможност да печели много пари от този си занаят.

Жени Живкова споделя в интервю, че дядо й е бил изключително честен и благ човек, който е помогнал на много хора. Според нея той е мислил за хората, а не като днешните управляващи.

„Понесе тежко предателството на хора от партията. Страдаше да гледа как народът обеднява след идването на демокрацията.“, казва Евгения Живкова

Ревю на Жени Живкова – Фото галерии | Vesti.bg
Живковата внучка не вижда нищо добро в случващото се в България през последните години и смята, че в нейното детство животът у нас е бил многократно по-спокоен и приятен.

„По онова време всяко лято ходехме на море по нашето Черноморие, а сега не можем да си го позволим. Кел файда, че можем да излизаме в чужбина, като на практика не можем да си го позволим“, споделя мнението си Жени.

Както е добре известно, по времето на тоталитаризма българските врати бяха затворени за западния свят и това е една от основните причини мнозина да мразят онзи режим.

вгения Живкова е дъщеря на Людмила Живкова от първия й брак. Тя носи фамилията на дядо си, тъй като след смъртта на майка й е осиновена от него, понеже баща й работи във Виена и на практика не може да се грижи за нея.

„През тези над 30 години, в които управлява дядо ми, България беше в пъти по-добре от сега.“, споделя гледната си точка 54-годишната му внучка.

Тя разкрива още, че последните две години от живота на Тодор Живков са били едни от най-щастливите в неговия живот. След като е бил оправдан и пуснат от домашния арест, бившият държавен глава се отдал на пътешествия из България и обиколил много незабравими родни кътчета.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.