Задкулисието натиска Радев да даде шанс на Борисов да се измъкне по терлици

Задкулисието натиска Радев да даде шанс на Борисов да се измъкне по терлици
От няколко дена натискът върху Румен Радев се усилва.

От различни страни бивш обтекаем и хлъзгав президент, сегашен вицепремиер, както и ръководители на „Да, България“ съветват Радев да се смири.

Да се разбере с Борисов, защото, видите ли, Борисов бил притиснат в ъгъла, а това не е хубаво и не е честно=

Това пише Николай Милчев за Либерта.

Кое не е хубаво и честно, господа? Корупцията ли? Простотията ли? Пачките и пищовите ли? Разбира се, че не са нито хубави, нито честни тези неща. Отвратителни и непоносими са и затова едва ли е възможно да се седне с тях на преговори.

И Първанов, и Каракачанов, и генерал Атанасов, и разни русофили, русофоби, социолози и всякакви други – къде явно, къде с половин уста, предлагат мини кръгла маса за двама. Сякаш протестите и истината не съществуват. Няма ги, не са били никога.

Нещо друго, нещо свише – политическо и магическо, е по-важно от гнева и площадите. Какво е то обаче, е известно само на тези най-главни и учени глави. А всички знаем за какво става дума – да се даде шанс на Борисов да се измъкне по терлици – мирно, тихо и щастливо и с букет цветя в ръцете. И с джипка за по-добри времена.

Колко хитро само тези мастити фигури представят личните си интереси за обществено благо и за единствен изход. Ама че имало хора по площадите, че месеци вече ври и кипи, че Справедливостта е жадувана – майната му. Важното е Те – най-големите, да се разберат. И все в името на цветуща целокупна България.

Ако изходът от ситуацията е двама души, пък били те президент и премиер, да се видят и договорят, тогава ние кои сме? Ние за какво сме и къде сме? За да ръкопляскаме ли само?
Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.