Задържан е шофьорът на турския автобус, блъснал и убил двама

Задържан е шофьорът на турския автобус, блъснал и убил двама

Снимка: БГНЕС

Задържан е водачът на турския автобус, който снощи при катастрофа блъсна и уби на място двама пешеходци по пътя Бургас – Созопол. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Инцидентът станал около 22.10 часа на около километър след пътен възел “Юг”. Там възниква ПТП с материални щети между лек автомобил “Ситроен Пикасо”, управляван от 46-годишна бургазлийка и автомобил “Фолксваген Голф 3”, с бургаска регистрация, управляван от 22-годишен мъж от село Росен.

Автомобилът “Ситроен” е предприел изпреварване на маршрутка от междуградския транспорт и е последван отзад от автомобила “Фолксваген”. Вероятно водачът на колата “Фолксваген” е застигнал и блъснал в задната дясна половина автомобила “Ситроен”.

Още по темата

29 фев 2020 07:50

75

След пътния инцидент трите МПС отбили вдясно на пътя. Докато водачите оглеждали възникналите материални щети, автобус “Мерцедес Травега”, с турска регистрация, блъска двама от пешеходците – водачите на автомобилите “Ситроен” и “Фолксваген”. Те загиват на място.

Автобусът е бил управляван от 33-годишен мъж от добричкото село Къпиново. Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотици, но двете проби са отрицателни. Задържан е за срок от едно денонощие.

Днес ще се извърши повторен оглед в светлата част на денонощието, като до тогава пътя Бургас – Созопол в района на местопроизшествието ще остане затворен. Трафикът е прехвърлен през обходен маршрут пътен възел “Юг” – комплекс “Меден рудник” – село Твърдица – село Маринка – квартал “Крайморие” – Созопол, предаде БТА.

 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.