Заради “Дизелгейт”: Полша глоби Volkswagen с $31 млн.

Заради "Дизелгейт": Полша глоби Volkswagen с $31 млн.

Снимка: БГНЕС

Управлението за защита на конкуренцията и на правата на потребителите в Полша налага глоба от рекордните 31 млн. щатски долара на компанията Volkswagen Group Polska, която е подразделение на германския автомобилен концерн Volkswagen, съобщиха от ведомоството.

“Глобата е заради въвеждане в заблуждение за нивата на вредни емииси, отделяни от автомобилите. Това е най-високата глоба, налагана в историята за нарушение на правата на потребителите”, се казва в изявлението.

Всъщност, това е поредният орган, който се произнася по този въпрос. От Управлението са категорични, че Volkswagen е манипулирал данните и по този начин е излъгал потребителите, че неговите транспортни средства са екологично чисти.

“Екологично съзнание на хората в Полша расте и много от излъганите в случая клиенти на Volkswagen e можело да избират автомобили на други производители, които отделят по-малко вредни вещества”, коментира председателят на UOKiK Марека Нехчала.

Още по темата четете на сайта на Automedia.bg


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.