За Борисов унижението ще е пълно

За Борисов унижението ще е пълно
Нинова принуди ГЕРБ да кажат в парламента ще осигурят ли руската ваксина за хората в България или не!

По искане на „БСП за България“ парламентът ще разгледа проект на решение за възлагане на Министерския съвет да осигури достъп на българските граждани до руската ваксина срещу COVID-19 „Спутник V“.

Това предвижда програмата за работа на депутатите в петък, съобщава БТА.

Значи, така или иначе, Корнелия Нинова с упоритост и настояване победи Борисов и ГЕРБ, които си даваха вид, че искането на българските граждани за достъп до руската ваксина „Спутник V“ не се отнася до тях.

Но, лидерът на социалистите не ги остави на мира. Тя заяви нееднократно, че изказването на премиера Борисов, че преговарят с Гърция и Франция за ваксини „на заем “ е признание за пълен провал, безсилие и липса на далновидност.

България предплати 18 500 000 ваксини, а се оказа в състояние да се моли да получи ваксини в заем.

Редица европейски лидери започнаха разговори, доставки и използване на руската и китайска ваксини. Чешкият и унгарският премиер, австрийският канцлер дадоха пример за това.

Тези разбиващи факти принудиха Борисов и ГЕРБ да се снишат преди изборите и да допуснат искането на социалистите за руската ваксина да бъде разгледано в парламента.

Така съвсем скоро ще сме наясно кой персонално е против това България да се ваксинира с ускорени темпове, така както го правят всички страни по света.

И понеже за това е необходимо да помолим Русия да ни осигури от своята ваксина, за Борисов унижението ще е пълно.

Но волята на народа е над всичко. Така е било и така ще бъде. / bulpress.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.