Здравен работник: Не искам шоу, а нормално отношение в държава

Здравен работник: Не искам шоу, а нормално отношение в държава

Снимка: БГНЕС

Работата на медиците се усложни стократно след идването на коронавируса у нас. Въведените КПП-та в областните градове запушиха движението и доведоха до големи задръствания. Един здравен работник от столичната болница „Света Анна“ реши да се „изповяда“ във Facebook. Прилагаме казаното от нея, което ни кара да се замислим в какъв свят ще живеем след края на пандемията.

Още по темата

28 мар 2020 17:24

631

26 мар 2020 10:28

75

„Седя в колата и слушам, ” Моя страна, моя България”… Журналисти призовават хората да подкрепят медиците.
Работният ми ден е приключил в 19ч., а аз седя в колата вече 2ч. и половина на КПП изхода на София… Едва пъплим…първа, газ, спирачка…
Дванадесет часа в реанимация. Работа с тежко болни… маски, шапки, очила, шлемове… не ти достига въздух от толкова предпазни средства. А сега 3ч. дишам изгорелите газове на колите до мен.
3ч. след края на работно ми време( в 22ч.) вече съм си вкъщи. Правят “коридор” да влезе “бацила” и се пъхвам в банята…за дезинфекция. Почти врялата вода отмива “бацилите”, а аз не мога да определя емоционалното си състояние… гняв, умора, безсилие. Пускам и няколко сълзи, не знам защо.
Утре ставам пак в 5ч. Минавам през първото КПП. И там чакане… Дванадесет часа в болницата и обратно към ужаса на КПП-то… Газ, спирачка… Още 3ч..
Не искам да ме подкрепят с ” Моя страна, моя България”, не искам светлинно шоу… Искам нормално отношение, в нормална държава!
5 и 30…Ще тръгвам за работа…“, завършва Дани Маркова, която всеки ден пътува от Ихтиман към София.

Припомняме, че за този вид проблеми беше дадено позволение на медиците и хората с професии от стратегическо значение за страната, да използват бързите коридори на камионите. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.