Инфекциозното и белодробното отделение в МБАЛ-Ямбол са пълни

Инфекциозното и белодробното отделение в МБАЛ-Ямбол са пълни

Снимка: БГНЕС

Всички легла в инфекциозното отделение и отделението по пневмология и фтизиатрия в МБАЛ “Св.Пантелеймон” в Ямбол са запълнени, съобщи директорът на здравното заведение д-р Панайот Диманов пред БТА.

В новооткритата COVID-реанимация са настанени трима тежкоболни с положителни проби. За тях на 7-дневен работен режим се грижат двама лекари, сестра и санитарка. Те ще бъдат сменени след пет дни от друг екип и ще бъдат поставени под карантина.

След 24-часова дезинфекция, заради санитарка с положителна проба за коронавирус, днес ще отвори второ вътрешно отделение на МБАЛ “Св. Пантелеймон” в Ямбол. Всички пациенти на отделението са тествани и изписани, персоналът също е тестван.

През последното денонощие са потвърдени девет нови положителни проби за COVID-19 в Ямбол. С тях общият брой на заразените с коронавирус инфекция в областта стават 56, съобщиха от Областния медицински съвет.

Трима от новоустановените носители на вирусната инфекция са жители на карантинирания на 4 май жилищен комплекс “Райна княгиня” и близките 14 улици, където през последните дни бяха открити повече от 20 случая на COVID-19. Четирима от новозаразените са мъже, а пет – жени.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.