Йотова за кризата с газа: Предишният кабинет завеща оферта, без да подготви инфраструктурата за нея

Йотова за кризата с газа: Предишният кабинет завеща оферта, без да подготви инфраструктурата за нея
Вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи действията на служебното правителство във връзка с осигуряването на газови доставки у нас.

Тя коментира, че вчерашното решение за приемане на един танкер от предложените от американската фирма “Шиниър” е продиктувано от възможностите, защото предишният кабинет не е осигурил инфраструктура, по която втечненият газ от танкерите да достигне до нашата територия.

„Вчерашното решение за единия танкер е продиктувано от възможностите. Предишният кабинет завеща една оферта, без да подготви инфраструктурата за нея”, подчерта Йотова.

По думите ѝ това, което прави служебния кабинет е опит да осигури газ на изгодни цени.

“Това, което в момента прави служебният кабинет, е възможно по-малко пари да струва на българина повишаването на цените на газа и другите енергийни доставки”, заяви Илияна Йотова. „Пожелавам им кураж и смелост, сигурна съм, че ще имат успех. Отговорността е на президентската институция, ние не бягаме от нея. Но както знаете от миналата година, президентът Радев умее да прави добри министерски съвети и кабинети”, каза Йотова.

“Освен провеждането на изборите, служебният кабинет има важна задача – да върне стабилността и сигурността на българските граждани и да преведе българите през кризата по възможно най-добрия начин. Действията за гарантиране на доставките и на енергийната сигурност на страната са стъпки в правилната посока. Вярвам не само на министъра на енергетиката, но и на целия Министерски съвет, че ще направят така, че българите да преминат възможно най-леко през зимата и през тежките месеци, които предстоят.”, коментира Йотова, цитирана от БНТ.

Вицепрезидентът отговори на въпросите на медиите, след като участва в честванията по случай 145-ата годишнина от Шипченската епопея.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.