Калин Стоянов и Нотариуса са общували след визита на Ивайла Бакалова при Бойко Рашков?

Засечените разговори са с еднакво начало и времетраене

Ивайла Бакалова и Николай Стайков от Антикорупционния фонд са имали среща с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков в средата на октомври 2021 г. На срещата присъства и тогавашния шеф на ГДБОП Калин Стоянов.

Последният сега е вътрешен министър. Минути след края на срещата в сградата на МВР е засечен разговор по мобилно приложение от телефона на Калин Стоянов.

Началото на разговора на Стоянов и неговото времетраене съвпадат изцяло с разговор по същото мобилно приложение проведен от Мартин Божанов – Нотариуса.

Трафичните данни за разговора на Калин Стоянов са придобити в рамките на досъдебното производство, което се води срещу него за оказан натиск над прокурорите по делото Хемусгейт.

Данните за разговора на Нотариуса са придобити след неговото убийство – твърдят източници на BIRD.

Още веднъж: двамата провеждат разговор по едно и също приложение, започващ в едно и също време и с еднаква продължителност.

Няма данни с кого са говорили Стоянов и Божанов, но вероятността те да са провели два отделни разговора с трети лица, а не помежду си, клони към нулата.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.