Киното и операта се сливат в атмосферата на древен Рим

Киноцентърът в “Бояна” от 10 юли ще се превърне в сцена на Софийската опера, проектът е част от лятната програма. Вече втора седмица се строи сцена и на Панчаревското езеро. 

На Римския площад в киноцентъра това лято ще звучи музика. А има ли по-подходящо място? 

“Много ми хареса площадът, много ми хареса средата, в която нашите оперни либрета ще се разгърнат по един нов начин. Много ми хареса, че музиката ще звучи по един естествен начин в една натурална сценография”, коментира директорът на Софийската опера академик Пламен Карталов пред Bulgaria ON AIR.

Карталов е категоричен, че когато киното и операта се слеят, магията е гарантирана. 

В продължение на две седмици почитателите на операта ще могат да се насладят на някои от най-известните постановки, потопени в атмосферата на древен Рим. Всичко ще бъде на открито, но предпазните мерки са задължителни. 

Артистите признават, че играта на открито е различна, но вълнуваща. С нетърпение очакват да посрещнат публиката след почти тримесечната принудителна пауза. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.