Кирил Ананиев: КПП-тата ще паднат скоро

Независимо от предпазните мерки, които взимаме, никой няма гаранции, че може да се съхраним. Не е уточнено разпространението на коронавируса по всички варианти – как достига до човешкото тяло, така че има още много да работим в тази посока. Това коментира министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в ефира на bTV. 

Трябва да се вземат допълнителни мерки за медицинския персонал, каза още той. 

Тази сутрин стана ясно, че е починала лекарка от Центъра за спешна медицинска помощ на Александровска болница. За няколко дни това е втори смъртен случай на медик. Преди това медик от инфекциозното отделение в болницата в Сливен почина. 

“Ще въведем още противоепидемични мерки в болниците, свързани с профилактика, сигурно предпазно облекло, хигиена, за да предпазим медиците от коронавируса”, уточни министърът. “Имахме дефицит на предпазни облекла и материали единствено в началото на март месец”, допълни той. 

“Ще намеря източник за финансиране, ще организирам и доброволно дарение в Министерството на здравеопазването, за да помогнем на близките на починалите лекари”, обяви Ананиев.

“Една от следващите мерки ще бъде и падане на КПП-тата. Няма да е точно сега, но няма и да е толкова далеч, ще обсъдим на Министерски съвет всички мерки”, добави още министърът. 

Той допълни, че с ген. Мутафчийски работят заедно от години. “Имаме професионални и коректни отношения”, коментира Ананиев.  

Още по темата

3 май 2020 09:57

20

3 май 2020 08:51

87

“Ген. Мутафчийски и неговият Щаб ще продължат да работят. Заедн ос правителството и Щаба работим и вземаме решения с консенсус”, зояви Ананиев. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.