Лавров оцени реакцията на западните държави на признаването от Русия на ДНР и ЛНР

Лавров оцени реакцията на западните държави на признаването от Русия на ДНР и ЛНР
Реакцията на Запада на признаването от Русия на ДНР и ЛНР беше очаквана, тъй като Западът е свикнал да обвинява Москва за всичко, каза външният министър Сергей Лавров в ефира на канала “Русия 24”.

„Очаквана е реакцията на западните ни колеги, те свикнаха през последните десетилетия да окачват всички проблеми на Руската федерация, да обвиняват нас за всичко“, съобщава РИА Новости .

„Знаем, че санкциите така или иначе ще бъдат наложени, във всеки случай, с повод или без повод“, добави Лавров.

Припомняме, че ръководителят на руската държава Владимир Путин заяви, че ситуацията в Донбас е станала критична и остра и на този фон той реши да признае Донецката и Луганската народни републики за независими държави. Съветът на федерацията обясни, че Русия признава ДНР и ЛНР в границите, които сега са действително установени . Путин инструктира руската армия да осигури мир в ДНР и ЛНР.

Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел каза, че първите санкции на ЕС срещу Русия ще бъдат приети във вторник на неформална спешна среща на външните министри, но това все още не е пълен отговор на ЕС на решението на Кремъл да признае Донецката и Луганската народни републики.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.