Мазно петно, ламер и розово пони: Активна размяна на обиди в парламента при изслушването на Тагарев

Мазно петно, ламер и розово пони: Активна размяна на обиди в парламента при изслушването на Тагарев
Както се очакваше, изслушването на министърът на отбраната Тодор Тагарев в Народното събрание се превърна в повод той да бъде атакуван от опозицията.

Докато БСП го критикуваха остро, но рамките на приличието, “Възраждане” бяха особено груби към военния министър, който отчете визитата си в САЩ.

Лидерът на партията Костадин Костадинов заплаши в прав текст Тагарев с възмездие от Русия. “Това, което правите, се знае не само от нашите съюзници, а и от сегашните ни противници, които вие превърнахте в такива.

Вие няма да останете в историята, даже и като бележка под линия. Вие ще бъдете мазно петно върху бележка под линия в историята”, заяви Костадинов, след като с военния министър си размениха лични нападки по време на изказването.

За това изказване, както и за израза “лицето Тагарев”, лидерът на “Възраждане” беше наказан от водещия на заседанието Никола Минчев със забележка.

Явор Божанков от ПП-ДБ взе думата след Костадинов и заяви, че също може да го нарече “лицето”, но това няма да го характеризира достатъчно точно. За сметка това Божанков нарече колегата си депутат ламер. На жаргон това означава псевдо-хакер или човек с прекалени претенции, които не отговарят на действителността. Думата идва от английското “lame” – куц, сакат.

В защита на лидера си думата взе Цончо Ганев от “Възраждане”, който път нападна Божанков за това, че сексуалността му е широко обсъждана в социалните мрежи, като използва израза “обратен”. Той нарече депутата от ПП-ДБ “розово пони”. Нито на Божанков, нито на Ганев бяха наложени санкции за използването на епитети и обиди в Народното събрание.

Тодор Тагарев е обсъждал в САЩ възможностите за разполагането на съюзнически противовъздушни и брегови противокорабни ракетни комплекси за усилване на отбранителните способности на България.

Това заяви самият Тагарев по време на изслушването си в парламента относно посещението си в Съединените щати. Разговорите са били в изпълнение решението на Народното събрание от 8 декември кабинетът да проведе преговори със съюзници за усилване на нашите отбранителни способности, уточни Тагарев.

„Да, поставихме този въпрос. Разбира се, ще е необходимо време, за да стигнем до общо разбиране. И в Пентагона, и в Държавния департамент са наясно със ситуацията тук и в процеса на времето следващи срещи и разговори на различни равнища, ще бъде дискутиран отново, за да можем да повишим нашата сигурност с помощта на нашите съюзници“, обясни Тагарев.

Почти всички самолети F-16 от първите 8, които сме поръчали от САЩ, вече са на поточната линия и в процес на производство, обяви още министър Тагарев, отчитайки посещението си в заводите на Lockheed Martin в Грийнвил, Южна Каролина.

„Седем от първите осем самолета, договорени, вече са в различна фаза на асемблиране. Постигнат е производствен капацитет, който ще позволи без забавяния, да бъдат построени и произведени и следващите 8 самолета. Основните теми за обсъждане в публичните институции бяха свързани с двустранното сътрудничество, модернизацията на нашите ВС, средата за сигурност в региона на Черно море и Западните Балкани“, заяви Тодор Тагарев

Тагарев каза още, че в контекста на предстоящата през лятото среща на върха на НАТО във Вашингтон, при визитата му в САЩ са дискутирани въпроси, свързани с бъдещето на съюза и приноса ни в общи бъдещи мисии и задачи.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.