МЗ: Няма пострадали пациенти при пожара на Сточна гара

МЗ: Няма пострадали пациенти при пожара на Сточна гара

Снимка: БТА

Няма пострадали пациенти при пожара, обхванал сгради на Центъра за психично здраве – София област и Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания – София област, съобщи пресцентърът на Министерство на здравеопазването.

Още по темата

31 дек 2019 11:00

2

31 дек 2019 08:00

39

От там уточняват, че се извършва релокация на пациентите на двете лечебни заведения, при които има необходимост от медицинско наблюдение. Пациентите на Психиатричната болница ще бъдат настанени в други лечебни заведения с психиатрични структури на територията на София, в това число ДПБ “Св. Иван Рилски”, УМБАЛ “Александровска”, ЦПЗ “Проф. Н. Шипковенски”, ВМА и УМБАЛНП “Свети Наум”.

От здравно министерство уверяват, че е осигурена е непрекъсваемост на работата на дневните програми, осъществявани в Центъра за психично здраве – София област. 51 пациенти на този център са били евакуирани. Петима пациенти на Белодробната болница, при които е налице необходимост от медицинско наблюдение и терапия, също биват релокирани.

Министър Кирил Ананиев е разпоредил на компетентните дирекции на Министерството на здравеопазването да бъде направена оценка на щетите и да бъдат предприети действия за консервация на покривното пространство до реализирането на ремонтните дейности, информира здравно министерство.

В съобщението се посочва още, че вследствие на избухналия по-рано тази сутрин пожар, са унищожени покривът и подпокривното пространство на Белодробната болница, както и поликлиниката на психиатричното лечебно заведение.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.