Москва: САЩ успяха да навържат Навални и „Северен поток-2“

Москва: САЩ успяха да навържат Навални и „Северен поток-2“
От Вашингтон идват съобщения за подготвяне на нов пакет от санкции срещу нашата страна. „Северен поток-2″, според местните чиновници,

се свързва с Навални“, отбеляза говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Тя припомни, че „след незаконни действия на САЩ винаги е следвал наш закономерен отговор“.

По-рано през деня съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан заяви пред CNN, че САЩ подготвят нови санкции срещу Русия във връзка с отравянето на Алексей Навални.

„Вече наложихме санкции срещу Русия заради случая „Навални“ и „подготвяме нов пакет от санкции, които да се приложат в тази ситуация“, заяви Джейк Съливан четири дни след срещата президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин, която се състоя в Женева.

След срещата на върха Путин заяви, че ако САЩ наложат санкции, както наложиха санкции след срещата Тръмп-Путин в Хелзинки през 2016 г., това ще бъде „поредната пропусната възможност“.

Вашингтон смята изявлението на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, че е готов за диалог и конфронтация със САЩ, за „интересен сигнал“, предаде Ройтерс.

„Чакаме, за да видим дали след него ще последва някаква по-пряка комуникация с нас за възможен път напред“, добави Съливан в интервю за Ей Би Си.

По иранския ядрен въпрос той заяви, че все още има разногласия между Техеран и световните сили. Окончателното решение по въпроса принадлежи на иранския върховен лидер Али Хаменей, подчерта Съливан.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.