МЪЛНИЯ! Американци и турци ще могат да бъдат български министри и депутати, но не и руснаци!

МЪЛНИЯ! Американци и турци ще могат да бъдат български министри и депутати, но не и руснаци!
Двойните граждани във властта ще са само българи по рождение и то от страни – членки на ЕС и НАТО.

Типично по старата схема започва ремонт на ремонта на едва приетите конституционни промени.

Каза го любимият на ДПС правосъден министър Атанас Славов. Първият ремонт на ремонта ще бъде за двойните граждани във властта.

Те няма да са вторично станали българи, а само по рождение и само от държави – съюзници на България е ЕС и НАТО. Американци може, турци също, но не и руснаци.

Министърът на правосъдието Атанас Славов смята, че промененият текст в Конституцията, който позволява хора с двойно гражданство да бъдат избирани за депутати, трябва да се прецизира.

Според него текстът щеше да е по-ясен, ако изрично уреждаше хипотезата с българско гражданство по рождение и вторично получено българско гражданство.

„Важна е темата за двойното гражданство и то за българските граждани по рождение, които имат и друго гражданство. Една четвърт от българските граждани са извън територията на страната, трябва да намерим начин за приобщаването им в политическия живот. Може би това е такъв опит”, каза Славов по Nova News.

одчерта, че той не е участвал в изготвянето на тези текстове и редакции. „Процесът свързан с двойното изцяло се разви в парламента”, поясни той. Славов обаче каза, че Конституционният съд ще реши дали е грешка да не се иска уседналост.

„Не казвам, че няма риск – министрите, народните представители имат достъп до класифицирана информация”, призна той. Славов обаче приема идеите двойното гражданство да бъде разрешено само за страни от ЕС и НАТО. „Като убеждение не съм далеч от тази мисъл”, каза Славов.

Според него трябва да има прецизиране. „Считам за важно да ограничим гражданството в нашите съюзници и партньори, от държави, които ни обявяват за вражеска страна”, каза Славов.

Правосъдният министър каза още, че не се притеснява, че текстове от Конституцията, ще бъдат дадени на КС. „Убеден съм, че ключовите промени, ще издържи на конституционен контрол. Като министър на правосъдието за мен е важно в съдебната власт да са направени правилните неща и съм убеден, че това е така”, каза Славов.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.