Мълния остави възраство семейство от с. Цапарево на улицата

Мълния запали и изпепели къщата на възрастно семейство от село Цапарево и ги остави без дом, съобщи bTV. Обитателите по чудо са оцелели. От домакинството на двойката не е останало нищо. 

“Лежах на леглото. Тя беше в кухнята. Чуваме гръм. и тя вика:”Нещо се скъса на тавана”, а аз й викам: “Сигурно някои мачки се борят”. Излезнах и погледнах, и гледам – огън. Гледам – всичко започна да пада”, разказва за инцидента Благой Самарджийски. 

“Заварих страшна гледка. Пожарът се виждаше на 20 километра от селото”, разказва синът му Венцислав Самарджийски. 

Пожарникарите цяла нощ са опитвали да овладеят пламъците и по думите на Венцислав на сутринта заспивали прави. Съседните къщи също са пръскани с вода, за да не бъдат обхванати от огъня. 

Възрастното семейство са прекарали нощта в колата, като периодично са проверявали дали пожарът се разраства. 

Благой все още не знае къде ще прекарат тази нощ. Жена му, която е трудноподвижна и здравословни проблеми, в момента се намира в медицински център в Благоевград. 

“Къщата, като цена, не струва кой знае колко, има друга стойност – тук са изкарали целият си живот”, допълни ВЕнцислав Самарджийски. Той е категоричен, че цялото семейство ще направи всичко възможно, за да възстанови дома и догодина да се съберат всички там. 

“Селото сме единни и задружни, всички си предложиха помощта за подслон и храна”, сподели Венцислав. Той сподели, че няма да остави родителите си в този момент и засега ще поеме заедно с братята си грижата за тях и подслона. Роднини на пострадолото семейство от Благоевград са предложили помощта си, а кметът е готов да настани възрастната двойка в блок в центъра на селото. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.