Наглост в кадър: Такси гази новопосадени дръвчета заради задръстване

Сред постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info се откроява един, в който надеждите за щастлива развръзка остават попарени поне до този момент.

Преди повече от година наш потребител е изпратил сигнал за повредени ограничители на скоростта в участък от локалното платно на Околовръстен път. След около два месеца по-късно му е върнат отговор от Столична община, че решението на проблема е възложено на фирма, отговаряща за отстраняване на нередностити.

Месеци по-късно решение на проблема няма, което кара гражданина да изпрати жалба до зам.-кмета по транспорт и транспортни комуникации, в която описва, че липсващите елементи не са възстановени, а междувременно са премахнати и други. Към днешна дата положението е без промяна. Нашият потребител пита кога и кой ще осигури възстановяването им.

Изпратиха ни кадър, заснет пред столичен МОЛ. На него се вижда водач на таксиметров автомобил необезпокоявано, за да избегне задръстването, гази новопосадените дръвчета на тротоара. Според автора на сигнала това е извън всякакви морални и законови правила.

В друг сигнал наш потребител описва пътни проблеми, с които се сблъсква всеки ден: “В село Герман, по асфалтираната ул. “Божур” – в отсечката между ул. “Шипка” и ул. “Хан Аспарух”, често стават автомобилни и личностни конфликти поради факта, че е много тясна, а се използва в двете посоки, дори от най-отдалечените къщи на селото. По нея не могат да се разминат две коли. Моля, направете я еднопосочна. Това е възможно, защото съседната ул. “Вела Пеева” е двойно по-широка, асфалтирана и извежда без криволичене /каквото се налага по “Божур”/ – право на главната “Патриарх Герман”. Това ще доведе и до по-малко изгорели газове. Моля, нека специалисти решат и поставят знаци – едната улица да е затворена в едната посока, другата в обратната“, пише потърпевшият.

Завършваме днешния обзор със сигнал към район “Студентски” относно нерегламентирано поставяне на няколко контейнера за смет точно пред входа на общежитие. Според нашия потребител вече два месеца обслужват частния интерес на заведенията в близост, като всяка сутрин сметоизвозващите камиони будят живущите още в 6:30 сутринта. Гражданинът твърди, че е подал десетки сигнали за тоталното неспазване на законовите разпоредби за тихите часове в градовете, но до този момент ефект няма.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал – направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.