На рождения му ден: Откраднаха картина на Ван Гог

На рождения му ден: Откраднаха картина на Ван Гог

Снимка: БГНЕС

На 30 март, преди 167 години, е роден Винсент Ван Гог. Но вместо празненства, на връх рождения му ден, крадци отмъкнаха негова картина от музея Singer Laren в град Ларен, в Нидерландия. Престъпниците са разбили стъклената врата на затворения заради коронавируса музей в 3:15 сутринта в неделя. Нито една друга картина не липсва.

Произедението на Винсент Ван Гог, което е откраднато е Parsonage Garden at Nuenen in Spring. Картината струва около 6 милиона евро.

Алармата на музея се задействала в момента, в който крадците нахлули, но те успели да избягат от местопрестъплението преди да дойде полицията. В изявление в YouTube, директорката на Singer Laren, Ян Рудолф де Лорм, заяви, че е “безкрайно ядосана” от случилото се.

“Това е нещото, което не искаш да ти се случва, като директор на музей, който е взел картина под наем”, каза тя. Платното е собственост на Groninger Museum и е единствената картина на Ван Гог там. Детективите я оценяват на 6 милиона евро, но произведение от същия период на Ван Гог наскоро бе продадено за  10 милиона евро.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.