На самолетоносача “Теодор Рузвелт” – 550 с COVID-19

На самолетоносача "Теодор Рузвелт" – 550 с COVID-19

Снимка: БГНЕС

Общо 550 души от екипажа на самолетоносача “Теодор Рузвелт” са заразени с COVID-19, съобщи Ройтерс, цитирайки информация на Военноморските сили на САЩ.

В петък ВМС съобщиха за 447 диагностицирани с коронавирус, а ден по-рано техният брой беше 416.

Вирусът беше открит за пръв път на борда на военния кораб на 24 март, когато трима членове на екипажа бяха тествани положително, припомня БНР.

В изявление от ВМС посочват, че 92% от членовете на екипажа на самолетоносача вече са били тествани за COVID-19, като от тях 550 са дали положителни резултати, а 3 673 – отрицателни. Също така се посочва, че 3 696 моряци са преместени на брега.

Избухването на епидемията на борда на американския ядрен самолетоносач доведе до оставката по-рано тази седмица на Томас Модли като изпълняващ длъжността секретар на ВМС, след като той преди това той уволни командирът на самолетоносача – Брет Крозиер, който беше написа писмо с призив към ВМС да се предприемат “решителни действия”, за да се предотврати по-нататъшното разпространение на коронавируса сред екипажа.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.